LOADING...

Yukarı Çık

Kasım 13, 2024

OLTEN FİLARMONİ’DEN UNUTULMAZ BİR ANMA ‘KEMAL İLE LATİFE’ İZMİR’DE İLK KEZ SAHNELENECEK”

By
  • 0
  • 0

Olten Filarmoni Orkestrası, 2024-2025 sezonu açılış konserinin ardından ikinci konseri için hazırlıklarını sürdürüyor. Atatürk’ü Anma etkinlikleri çerçevesinde Olten Sanat Vakfı’nın katkılarıyla düzenlenen “Kemal ile Latife Danslı Anlatımı” adlı özel performans, 20 Kasım Çarşamba günü İzmir Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde sanatseverlerle buluşacak. Tolga Taviş’in yöneteceği orkestraya, Burcu Sürmeli Borovalı’nın koreografisiyle İzmir Devlet Opera ve Bale Sanatçıları eşlik edecek. Cemal Necip Gürel’in kaleme aldığı metin ise Hakan Gerçek’in seslendirmesiyle hayat bulacak.

 

Olten Filarmoni Orkestrası 2024-2025 sezonu açılış konserinin ardından heyecanla ikinci konserine hazırlanıyor. Atatürk’ü Anma etkinlikleri kapsamında Olten Sanat Vakfı tarafından özel olarak tasarlanan ve İzmir Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde sahnelenecek olan, klasik müzik ve balenin sentezi Kemal ile Latife Danslı Anlatımı ilk kez 20 Kasım Çarşamba günü İzmirli sanatseverlerin karşısına çıkacak. Bu konserde Tolga Taviş yönetimindeki Olten Filarmoni Orkestrası’na koreografisini Burcu Sürmeli Borovalı’nın yaptığı performans ile İzmir Devlet Opera ve Bale Sanatçıları eşlik edecek, Cemal Necip Gürel’in yazdığı metni Hakan Gerçek seslendirecektir.

Olten Filarmoni Orkestrası 20 Kasım 2024 tarihli konserinde Burcu Sürmeli Borovalı koreografinde “Kemal ile Latife” adlı danslı anlatım projesi ile sanatseverlerin karşısına çıkıyor. Sanatçı bu proje ile ilgili şunları söyledi: “Olten Filarmoni ile ilkini 2022 yılında yaptığım Sentez adlı gösteriden sonra, gecenin beğenilmesi ve özellikle Kadın Efeler, Bayram Halayı gibi bölümlerin hayli ilgi görmesi, kendi hikayemizi sahneye taşıma fikrini oluşturdu. Kemal ve Latife’nin hikayesini anlatmak, onların 1922-1925 yılları arasında geçen evliliklerini sahneye taşımak istedim. Biri 20’li yaşlarının başında İzmirli, çok iyi eğitim almış, yabancı dil bilen, piyano çalan, ata binen kendinden emin bir tüccar kızı, diğeri destanlar yazan ama aynı zamanda halk insanlığından vazgeçmeyen Kemal… Konuyu tarihsel olarak okuma ve inceleme kısmı, eseri ortaya çıkarırken en önem verdiğim konu oldu. Seyirci karşısına doğru bilgilerle çıkmanın, sanatçı olarak büyük sorumluluk olduğunu düşünüyorum. İzmir’de bulunan Latife Hanım Köşkü Müdürü ve aynı zamanda eserin metin yazarı Cemal Gürel ile gerçekleştirdiğim uzun sohbetler sırasında hiçbir yerde bulamayacağım bilgileri benimle paylaştı. Köşk arşivinden Latife Hanım’ın yazışmalarına ve çeşitli fotoğraflara ulaşmamı sağladı. Olten Filarmoni Orkestrası, İzmir Devlet Opera ve Balesi bale sanatçılarımız, Olten Çocuk Korosu ile hep beraber eseri sahneleyeceğiz. Eserde Kemal ve Latife dışında Zübeyde Hanım, Salih Bozok, Fevzi Çakmak, İsmet İnönü, Fahrettin Altay gibi karakterleri göreceğiz. Ayrıca Anadolu Turu bölümümüzde Anadolu halkını da izleyeceğiz.”

Geri

Corendon Airlines, uluslararası bisiklet yarışı “UCI Nirvana Gran Fondo World…

İleri

Diyabet genç yaşta katarakta neden oluyor

post-bars
Mail Icon

Haberdar Olun

Haberler ve Duyurulardan haberdar olmak için kaydolun

Yorum Yaz

tr_TR
tr_TR