TÜRKİYE’DEN DÜNYAYA UZANAN BİR MÜZİKAL BAŞARI ÖYKÜSÜ
Müziğe olan ilgisini henüz 4 yaşında keşfeden Nehir Özzengin, ailesinin teşvikiyle piyano eğitimine adım attı. Uzun yıllar boyunca Olten Sanat Vakfı’nda aldığı eğitimle yeteneklerini geliştiren genç sanatçı Nehir, 15 yaşına geldiğinde Almanya’nın saygın üniversitelerinden Karlsruhe Müzik Üniversitesi Piyano Bölümü’ne tüm sınavlardan tam puan alarak kabul edildi. Son dört yıldır müzik eğitimine Almanya’da devam eden genç piyanist, katıldığı yarışmalardan toplamda 14 müzik ödülü kazanarak büyük bir başarıya imza attı.
Henüz küçük yaşlarda müziğe olan tutkusuyla dikkat çeken Nehir Özzengin, ailesinin yönlendirmesiyle 4 yaşında piyano eğitimine başladı. Uzun yıllar boyunca Olten Sanat Vakfı Okulları’nda aldığı eğitimin ardından, 15 yaşında Almanya’nın önde gelen üniversitelerinden
İzmir Olten Sanat’tan Almanya’ya Başarı Dolu Müzik Yolculuğu
Nehir Özzengin, müzikal gelişiminde Olten Sanat Vakfı Okulları’nın büyük bir rol oynadığını belirterek, “Olten Sanat Vakfı Okulları, sanatı en naif ve güzel duygularla yaşayabileceğiniz ve öğrenebileceğiniz çok özel bir yer,” dedi. Ayrıca, Olten Sanat Vakfı’nda bir ustalık sınıfı çalışması gerçekleştirdiklerini ve bu çalışmanın ardından verdiği konserden elde edilen gelirin 6 Şubat depreminde enstrümanlarını kaybeden depremzede müzisyenlere bağışlandığını vurguladı. Notaların prensesi olarak örnek gösterilen genç piyanist Nehir Özzengin uzun yıllar severek eğitimlerine devam ettiği Olten Sanat Vakfı Okulları içinde bir beste yaptı.
Nehir, genç bir sanatçının yetişmesinde aile desteğinin ve karşısına çıkan burs imkanları ile fırsatların önemine de değindi. “Bu uzun ve bitmeyen bir yol. Bu yolda karşılaşacağımız her türlü yardım ve destek bizim için çok değerli. Yurtdışında eğitim masraflarının yüksek olması, çeşitli masterclass’lara ve yarışmalara katılabilmek için her zaman finansal desteğe ihtiyaç duyuluyor,” şeklinde konuştu.
Klasikten Caza Nehir Özzengin’in Yükselen Yıldızı
Almanya’da yoğun bir eğitim hayatına devam eden Nehir Özzengin, müziğin her alanından beslenerek sürekli olarak müzikle iç içe bir yaşam sürdürüyor. Bu yıl hem Almanya’da hem de Türkiye’de birçok konser ve resital veren Nehir, solo klasik müzik resitallerinin yanı sıra, “Klasikten Caza” adını verdiği ve farklı müzik türlerini bir araya getirdiği bir konser serisine başladı. Bu serinin ilk iki konserini İstanbul Akbank Sanat’ta gerçekleştiren genç sanatçı, bu yıl Almanya’da da bu temadaki konserlerine devam edecek.
Müziğin her alanında kendini geliştirmeye kararlı olan Nehir Özzengin, aynı zamanda beste de yapıyor. 14 yaşındayken bestelediği “Umuda Haykırış” isimli eserle Lüksemburg’daki Uluslararası Artistes en Herbe Beste Yarışması ve Türkiye Halıcı Beste Yarışması’ndan birincilik ödülleri kazandı ve bu alanda ödül kazanmış en genç Türk besteci oldu. Geçtiğimiz yılın Eylül ayında ise Akbank’ın daveti üzerine, Akbank’ın 75. yıl müziğini besteledi ve yapılan etkinlikte Akbank’ın 75 yıllık tarihini gösteren filme bestelediği müzikle ve canlı performansıyla eşlik etti.
“Başarıya Giden Yolda İstikrarın Gücü”
Nehir Özzengin, küçük yaşlardan itibaren sahnede olmanın ve yarışmalarda performans sergilemenin büyük bir sorumluluk gerektirdiğini belirtti. “Başarı, takdir edilmek hangi yaşta olursa olsun tüm insanlar için çok güzel bir duygu. Dünyada benim yaşımdaki ve yeteneğimdeki birçok akranımla aynı platformlarda, yani piyano yarışmalarında bir araya gelip onlardan eksik olmadığımı kanıtlamak ve ülkemde saygı görmek benim için büyük bir motivasyon kaynağı,” dedi.
Genç piyanist, müziğe gönül vermiş çocuklara ve gençlere şu mesajı verdi: “Bir konuda başarıya ulaştığınızı düşündüğünüzde bile, hiçbir şeyin değişmediğini fark ederseniz, daha fazla ve sürdürülebilir başarılar elde etmeye çalışın. Hayaller, elde edilecek istikrarlı başarıların arkasında bekliyor olabilir. Bir alanda uzmanlaşmak ve başarılı olmak istiyorsanız, örneğin müzik alanında sadece çalmak değil, eserin yorumuyla, bestecisiyle, her şeyiyle öğrenmeniz gerekiyor.”